Eerste Top Competitie overwinning voor Klinker

Van het weekend was er voor de Flying Bikers Guus Klinker en Anne-Claire Romijnsen de beurt om af te reizen naar Kampen. Hier werd de vierde top competitie wedstrijd van het seizoen gehouden. Tijdens deze nationale wedstrijden is de top van Nederland aanwezig. Ook de gebroeders Kimmann en Olympisch zilver houder Jelle van Gorkum lieten hun sprongen over de combocht heen zien.

Tijdens de manches reed Guus Klinker een eerste, derde en eerste plaats en wist zich te plaatsen voor de halve finale. Tijdens de halve finale had hij een goede start en wist zich naar voren te fietsen en kon vasthaken in het wiel van zijn tegenstander. Als tweede over de finish door naar de finale. In park-ferme was de spanning onder de jongens voelbaar. Wie neemt de titel vandaag mee naar huis? De grootste kracht van Klinker, zijn start, maakte direct het verschil in de wedstrijd. Met enige voorsprong wist hij de finish als eerste te halen.

Ook Anne-Claire kwam uiteindelijk door naar de finale. In de manches had zij het moeilijk een reed een zesde plaats in de eerste twee manches. In haar derde en beslissende manche reed zij wederom een zesde plaats, maar door een valpartij voor haar wist zij hier omheen te fietsen en kwam als derde over de finish. Genoeg punten voor de finale. In haar finale wist zij nog een tegenstander in te halen en eindigde als zevende.

Tijdens de laatste TC van het jaar in Valkenswaard wordt ook de eindstand van de vijf wedstrijden bekend gemaakt. Guus staat nu als derde in de ranking en Anne-Claire zevende.