Finales clubwedstrijden Flying Bikes

Afgelopen weekend werd er door de Flying Bikers uit Kootwijkerbroek de allerlaatste wedstrijd gefietst van dit seizoen. Vanaf april zijn er clubwedstrijden gefietst en konden alle rijders punten verzamelen tijdens de wedstrijden en was het nu tijd voor de finale en prijsuitreiking.

Bij de jongens 7/ meisjes 8 jaar was het Naƫl Mudde die de winst pakte gevolgd door Daan de Vries en Anne-Claire Romijnsen. Nieuwkomer Liam Pattiata is vanaf deze zomer pas op de bmx te vinden maar wist al keurig negende te worden.

Bij de jongens 8 / meisjes 9 jaar ging Dani van Wikselaar met de winst er vandoor met maar slechts 5 punten voorsprong op Johan van Beek. Bart Dorresteijn die derde werd mag volgend jaar oppassen voor nieuwkomer Sam Hagen die uiteindelijk vijfde werd.

Bij de jongens 9 / meisjes 10 jaar heeft Guus Klinker alles eerste gefietst en gaat volgend jaar een klasse hoger fietsen. Delano Eijk, Stan van Diermen en Bram Nab sloten het rijtje af op het podium.

Ruth van Wieringen werd bij de jongens 10 / meisjes 11 jaar vierde door een gemiste wedstrijd. Volgend jaar zal zij de concurrentie aangaan met Esmee van de Brink die derde werd. Bjorn Broekhuis en Luca van Wikselaar waren eerste en tweede.

Bij de jongens 11 / meisjes 12 jaar wist Huib Kleijmeer trots het podium op te klimmen voor een derde plaats. Ronny van Deelen en Milan Ouwendorp moest hij voor laten gaan.

Met maar 4 punten verschil kon Daan van Essen bij jongens 12 / meisjes 13 jaar de tweede plaats pakken op Matthijs Goor. Eerste werd Fabian Jansen.

Geen dames van 14 jaar, enkel mannen 13 jaar wist Tos Dorresteijn eindelijk het kampioenschap binnen te halen. Een beloning op jaren fietscross is behaald. Naast hem stonden Pepijn van Brenk en Willem van Grootheest.

Jarno van de Brink en Jorgen Goor mochten het samen doen bij de jongens van 14 jaar. Jarno van de Brink pakte de winst.

Bij de jongens 15 / meisjes 16 jaar ontbrak het aan Ruben Boorsma door een blessure en mochten de dames Evita Brussen, Lotte Heij en Laura Goor de finale vullen. Met Boorsma op de eerste plaats konden ze in genoemde volgorde het podium op.

De snelle heren van 16 jaar en ouder sloten met kleine verschillen de clubkampioenschappen af. Jurre Alma pakte de hoogste trede van het podium. Nieuwkomer in deze klasse, Eddy Hagen, moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een breuk in zijn arm opgelopen tijdens de training van deze snelle klasse.

Voor alle uitslagen zie –> http://www.flyingbikes.nl/nieuw/wp-content/uploads/2017/10/uitslagen.pdf