Klinker dubbel podium tijdens Top Competitie in Valkenswaard

Voor de laatste Top Competitie wedstrijd van het seizoen gingen Anne-Claire Romijnsen en Guus Klinker van Flying Bikes naar Valkenswaard. Na vier wedstrijden te hebben gereden werd er vandaag gefietst voor de dagprijs en het eindresultaat van het seizoen 2017.

Romijnsen reed alle wedstrijden de finale en haalde hiermee haar punten binnen. Tijdens de laatste wedstrijd werd door een defect aan het starthek de wedstrijd maar liefst 2 uur uitgesteld. Er werd door de organisatie, de KNWU, besloten om een manche minder te rijden. Romijnsen werd vijfde en vierde en omdat de laatste manche het beste telt ging zij direct door naar de finale waar zij achtste werd. Over het hele seizoen wist zij een keurige zevende plaats te halen.

Klinker starte de dag met de wetenschap derde te staan in het eindklassement met vier punten achterstand op de nummer twee. Na zijn succes in Kampen wilde hij die derde plaats behouden of verbeteren. In de manches wist hij een eerste en tweede plaats te rijden en kwam het aan op een spannende halve finale. Klinker die de hele dag last had van het gladde en langzaam vallende starthek wist ook in halve finale niet zijn beroemde start te laten zien. Toch vocht hij zich van een zesde naar een tweede plaats. In de finale liet hij wel die kopstart zien en wist zich gelijk los te fietsen. Met enkele meters achter hem de nummer twee wist hij door techniek zijn plaats te behouden en kwam als eerste over de finish. De dagprijs had hij te pakken en bij de prijsuitreiking van het seizoens kampioenschap werd duidelijk dat door zijn harde fietsen hij de eerste plaats had ingenomen.

Volgend weekend staat de laatste wedstrijd van het regio kampioenschap noord/oost op het programma en kunnen Romijnsen en Klinker zich opmaken voor het seizoen 2018. Romijnsen en Klinker zullen volgend jaar meer in het buitenland te vinden zijn naast de bestaande competities.