Nieuwkomer Henk Bos van Flying Bikes pakt eerste punten tijdens regio wedstrijd

Afgelopen zaterdag stond er in Nijkerk de voorlaatste regio wedstrijd van de NFF op de planning. Volgende week zaterdag zullen de prijzen worden uitgereikt aan de beste van het afgelopen seizoen.

In Nijkerk was het nieuwkomer Henk Bos die zijn geluk op de fiets ging proberen. Bos, sinds afgelopen zomer op de BMX te vinden, wist zich in de categorie jongens 16/17 + staande te houden. Met zijn 36 jaar wist hij zich tot de C finale te fietsen waar hij een vierde plaats behaalde. In de manches liet hij al zien hoe je in de bocht je mede rijder te slim af kan zijn en wist zo een inhaalactie uit te voeren onder groot applaus van zoon Thijs Bos die gelijk door mocht naar park ferme voor zijn wedstrijd.

In de categorie jongens 12/meisjes 13 jaar is een grote groep Flying Bikers te vinden. In totaal fietsen er 28 mannen/vrouwen in de competitie. Matthijs Goor, Fabian Jansen (foto), Wesley Houtveen en Herman van Essen staan alle in de top 12 en vechten voor de eindprijs volgende week. Jansen wist in de manches nog als eerste over de finish te komen maar kwam niet verder dan een vierde plaats in de B finale. Van Essen fietste in de C finale heel sterk en wist zich van een vierde plaats nog terug te komen naar een derde plaats.

Milan Ouwendorp, jongens 11/meisjes 12 jaar wist wederom een finale plaatst te behalen. Vorige week in Schoonebeek haalde hij voor het eerst een finale plaats tijdens een provinciaal kampioenschap en dit smaakte de BMX-er goed. Eenmaal eerder haalde hij de A finale tijdens de regiowedstrijden. Ouwendorp wist de hele dag het onderscheid te maken door korte bochten te draaien en hiermee tegenstanders eruit te fietsen.

Dit seizoen zijn er ook een tweetal BMX-ers die door blessures niet meer voor de winst kunnen gaan. Ruben Boorsma viel afgelopen weekend en brak hierbij zijn sleutelbeen. Hij lag eerste in het kampioenschap maar is teruggevallen naar een zesde plaats. Corné Goor brak voor de zomervakantie zijn been en tijdens zijn herstel ook zijn arm. Hierdoor heeft hij al verschillende wedstrijden niet kunnen fietsen en is hij naar een 28e plaats gezakt.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd verreden in Apeldoorn waar aansluitend de prijsuitreiking zal zijn. Dit is altijd weer een spannende aangelegenheid aangezien er tijdens het seizoen je slechtste resultaat wordt afgetrokken.

Tussenstand in het kampioenschap
J5/m6 Celine van Beek 2e, Milou Hagen 8e, J6/m7 Mae-Lynn Romijnsen 12e, J7/m8 Thijs Bos 18e, Demy van Westerneng 15e, Anne-Claire Romijnsen 12e, Nael Mudde 2e, Thomas van Luttikhuizen 25e, J8/m9 Johan van Beek 7e, Bart Dorresteijn 9e, Dani van Wikselaar 12e, J9/m10 Stan van Diermen 8e, Guus Klinker 1e, J10/m11 Björn Broekhuis 1e, Luca van Wikselaar 3e, J11/m12 Milan Ouwendorp 8e, Ronny van Deelen 4e, Sanne Houtveen 21e, Julia van de Brink 17e, Esmee van de Brink 8e, J12/m13 Matthijs Goor 4e, Fabian Jansen 12e, Wesley Houtveen 8e, Herman van Essen 11e, J13/m 14 Toss Dorresteijn 8e, J14/m15 Jarno van de Brink 2e, J15/m16 Justin van de Brink 1e, Evita Brussen 6e, J16+/m17+ Michiel Hol 7e, Rik Ouwendorp 6e, Jurre Alma 4e, Henk Bos 25e.