Ronny van Deelen sterk in Assen tijdens kampioenschap van Bartje

Afgelopen weekend stond het laatste provinciaal kampioenschap van het seizoen op de kalender. In het koude en winderige Assen werd er gefietst voor de beker van het kampioenschap van Bartje. Met 13 rijders stonden de Flying Bikers klaar om tevens hun kwalificatie wedstrijd te fietsen voor het aankomende Nederlands Kampioenschap in mei 2018.

Van Deelen (j11jr) zal volgend jaar voor het eerst meedoen aan het Nederlands Kampioenschap maar heeft al wel enige ervaring in de provinciale wedstrijden. In de manches reed hij heel sterk een vijfde, derde en tweede plaats. In de derde manche lag hij eerst derde maar wist via een strakke inhaalactie in de laatste bocht toch nog tweede te worden. In de halve finale werd hij vijfde.

Julia van de Brink (foto) kwam uit in de categorie meisjes 12 jaar en wist zich door de manches heen te fietsen met een vierde, vijfde en vierde plaats. Zij mocht direct naar de finale en werd hier achtste.

Daan de Vries (j6jr) reed vooraan in de manches en wist zich met een eerste plaatst in de halve finale door te komen naar de finale. Daar werd hij, vond hij zelf, teleurstellend vijfde. Naƫl Mudde (j7jr) reed in de halve finale een zesde plaats. Anne-Claire Romijnsen (m8jr) werd in de finale achtste. Guus Klinker (j9jr) reed in de manches eerste maar viel in de kwart finale tijdens een inhaalpoging en kon naar huis. Bjorn Broekhuis (j10jr) kwam met een derde plaats door de kwart finale en redde het in de halve finale niet, hij werd achtste. Milan Ouwendorp (j10jr) wist in zijn eigen klasse niet door de manches te komen maar fietste in de promotieklasse jeugd een achtste plaats in de A-finale. Justin van de Brink (j15jr) fietste een tweede, eerste, eerste plaats in de manches en plaatste zich voor de finale, daar begon het te kriebelen, zou hij het kampioenschap winnen? Het lukte hem net niet, hij werd tweede. Rik Ouwendorp (j15jr) kan wel wennen aan die kampioenstrui die hij onlangs won in Schoonenbeek. Hij zat er dichtbij, een derde plaats in de finale. Evita Brussen (m16jr) wist eerder dit jaar een kampioenschap te winnen maar werd vandaag zesde in de halve finale. Jurre Alma (j16jr) had te maken meer zeer sterke tegenstanders. Met normaal gesproken een finale plaats kwam hij met een achtste plaats niet door de halve finale. Evenals Michiel Hol (j18jr) die dit keer niet verder kwam dan de manches.

Aankomend weekend is de finale van de clubwedstrijden en gaan de Flying Bikers zich opmaken voor de wintertrainingen. Over enkele weken zullen zij starten met collega clubs uit Putten en Baarn en wordt er gezamenlijk getraind en bereiden zij zich voor op komend seizoen.