Van Beek, Klinker, Broekhuis en Van de Brink winnen het kampioenschap!

De Flying Bikers Celine van Beek, Guus Klinker, Bjorn Broekhuis en Justin van de Brink zijn kampioen. Tijdens de laatste regiowedstrijd van dit seizoen werd er in Apeldoorn gestart met maar liefst 33 rijders van de Kootwijkerbroekse fietscross vereniging.

Van Beek wist zich er goed staande te houden in de competitie van de jongens 5 en meisjes 6 jaar. Hoewel dit haar eerste wedstrijdseizoen is beloofd het volgend jaar wat moois te worden. De fanatieke dame laat zich niet van de baan fietsen en had alle manches en finale kopstart en liet haar plek ook niet meer gaan. Terecht dat zij op plek 1 het podium op mocht.

Klinker had een uitzonderlijk seizoen, in dit regio kampioenschap heeft hij alles eerste gefietst inclusief de manches. Volgend jaar zal hij niet terugkeren in dit kampioenschap omdat hij andere plannen heeft op BMX gebied.

Broekhuis fietste het hele jaar constant, alle finales zat hij bij de eerste drie en verzamelde zo zijn punten over de acht verreden wedstrijden. Broekhuis heeft dit jaar een enorme sprong gemaakt op de fiets. Techniek en kracht hebben hem dit jaar voorruit geholpen.

Van de Brink had driemaal de eerste plaats in de finales te pakken en in de zeer sterke groep. Het was tot op de finale spannend wie de het kampioenschap zou winnen. Van de Brink wist als tweede over de streep te komen en hiermee het kampioenschap binnen te halen.

Na de finales en alle uitslagen moesten worden berekend werd er een clubestafette gehouden en waren de Flying Bikers helaas door een val niet bij de top 3. De allerjongsten Flying Bikers, Sara van de Brink en Elise Mudde (beide 3 jaar) deden tussen de manches door mee aan een loopfietswedstrijd en wisten zij ook bekers te winnen.

Na nog een provinciaal kampioenschap in Assen en de finale van de clubkampioenschappen gaan de Flying Bikers zich opmaken voor de winter. In de winter zullen er verschillende trainingen worden gehouden door Gerrie Gerrits, vaste trainer bij Flying Bikes. De vorig jaar gegeven wintertraining heeft zich afgelopen seizoen terug betaald met vele podiumplaatsen.

Eindstand klassement
J5/m6 Celine van Beek 1e, Milou Hagen 8e, J6/m7 Mae-Lynn Romijnsen 11e, J7/m8 Thijs Bos 17e, Demy van Westerneng 18e, Anne-Claire Romijnsen 5e, Nael Mudde 3e, Thomas van Luttikhuizen 25e, J8/m9 Johan van Beek 6e, Bart Dorresteijn 11e, Dani van Wikselaar 8e, Sam Hagen 31e, J9/m10 Stan van Diermen 11e, Guus Klinker 1e, J10/m11 Björn Broekhuis 1e, Luca van Wikselaar 4e, J11/m12 Milan Ouwendorp 9e, Ronny van Deelen 3e, Sanne Houtveen 19e, Julia van de Brink 20e, Esmee van de Brink 13e, J12/m13 Matthijs Goor 5e, Fabian Jansen 8e, Wesley Houtveen 10e, Herman van Essen 12e, J13/m 14 Toss Dorresteijn 11e, Willem Grootheest 20e, J14/m15 Jarno van de Brink 3e, J15/m16 Justin van de Brink 1e, Evita Brussen 9e, J16+/m17+ Michiel Hol 3e, Rik Ouwendorp 4e, Jurre Alma 5e, Henk Bos 17e.