Verslag Brabants Kampioenschap te Ammerzoden

Zaterdagmorgen zijn 19 rijders van de Flying Bikes te Kootwijkerbroek  afgereisd naar het zuiden van het land om het Brabants Kampioenschap te verrijden in Ammerzoden. Over het weer hadden we niets te klagen, ouders en toeschouwers konden heerlijk genieten van de zon.

De uitslag is als volgt.

Na de eerste 3 manches zijn uitgevallen:
Patrick Boorsma, Thom van den Akker, Kim van Essen en Rosalie Mostert.

Na de halve finales zijn uitgevallen:
Anna Bolik cruiserklasse,  Justin van den Brink, Jarno Blankestijn, Robbert Jan van den Brink, Matthijs van den Akkeren Geert van de Munt

Finale plaatsen behaalde : Anita Bakkenes , zij reed in de klasse cruisers  dames zij behaalde een mooie zesde plaats. Anna Bolik reed in de promotie klasse zij reed in de B finale en behaald de derde plaats. In de klasse J4/m5 reed Sven van Brummelen een vierde manche hij is goed weg en behaald een mooie derde plek. Zijn broer Tim van Brummelen staat aan de buitenkant van het starthek waardoor hij zesde komt te liggen de laatste bocht werd hij nog ingehaald wat hem de zevende plaats oplevert. Ruben Boorsma reed in de klasse jongens 8 hij behaalde een een zevende plaats.Rick van Essen valt in de finale, het valt gelukkig mee hij pakt de fiets weer op en komt als laatste(8ste ) over de finish. Melvin van de Brink die een jaar lang geen wedstrijden heeft gereden hij weet toch in de finale te komen, hij kan goed meekomen springt de grote dubbel raakt uit zijn clicks moet dit bezuren met de zevende plaats. In de klasse meisjes 6 en 7 jaar reed Anne Wil van Dam zij behaalde de vierde plaats haar zusje Jenny van Dam reed een klasse hoger meisjes 8 en 9 jaar zij werd zesde. Nadine van de Scheur behaalde de vierde plaats in de klasse meisjes 12 en 13 jaar.

Volgende week is er het Nederlands Kampioenschap te Doetinchem dit beloofd weer een spectaculaire wedstrijd te worden. Deze  word gehouden zaterdag en maandag tweede pinksterdag.