Flying Bikes wint Midden Nederland Cup 2019

Fietscrossvereniging Flying Bikes wint Midden Nederland Cup

De Flying Bikes uit Kootwijkerbroek kwamen met maar liefst 38 deelnemers, onder hen een mooi aantal nieuwe leden, aan de start van de Midden Nederland Cup 2019.

De MNC is een competitie van 4 wedstrijden gereden in Kootwijkerbroek, Bussum, Baarn en Nijkerk.
Met maar liefst 5 kampioenen en 35 volgprijzen, waren de crossers van de Flying Bikes te sterk voor de andere verenigingen en ging de wisselbeker van de MNC mee naar Kootwijkerbroek.

In de klasse Jongens 5/meisjes 6 jaar werd Amber Jansen kampioen. Het is Ambers 1e seizoen en ze liet de hele competitie zien dat ze hard kan fietsen.

In de klasse J6/M7 was Noud Hagen te sterk voor zijn concurrenten en werd kampioen. Zijn clubgenootje Thijmen van Leeuwen ging naar huis met een mooie 6e prijs.

De klasse J7/M8 werd gedomineerd door de crossers van de Flying bikes. Milou Hagen mocht op de hoogste trede van het podium gaan staan. Op de voet gevolgd door Jack Vaarkamp (2e), Job van Miltenburg (3e), Celine van Beek (4e), Maxim Bouw (5e), Mees Timmers (6e), Tijmen Schimmel (9e)en Sven Visser (12e).

Bij de J8/M9 is Daan de Vries kampioen geworden. Milan van Ravenhorst en Noah Dijkman werden resp. 5e en 6e. Gevolgd door Thijs van de Kamp met een mooie 9e plaats. Jasper Prein, Julian Sterkenburg en Youri Kleinhetpass werden 14e, 16e en 18e.

Het complete podium bij de J9/M10 werd bezet door de Flying Bikes. David Lagerweij was te sterk voor zijn concurrenten en is kampioen geworden. Rudi Vaarkamp mocht op de tweede trede van het podium plaatsnemen en Mees van Dijk op de derde. Daan van de Kamp, Henri van de Krol en Floris mijnheer namen de 7e, 8e en 9e prijs mee  naar huis. Manual van Kooten werd 11e en Sen van Leuveren sloot deze lijst met een 19e plaats.

Bij de J10/M11 kwamen vijf Flying Bikers aan de start. Johan van Beek werd na mooie gevechten 3e. Sam Hagen wist hier knap 6e te worden. Thomas van Luttikhuizen, Rens Donkersteeg en Floortje Wien werden keurig 9e, 10e en 14e.

Jannick Jansen en Christiaan Bettink konden goed meekomen en namen de 6e en 8e prijs mee naar huis in de klasse J11-12/M12-13.

Een leeftijd hoger gingen er vier prijzen mee naar Kootwijkerbroek. Fabian Jansen won brons. Daan van Essen en Milan Oudendorp werden 7e en 8e. Ruth van Wieringen mocht de 11e prijs mee naar huis nemen.

De enige dame in de klasse J15+/M16+ was Evita Brussen. Ze liet zich niet op de kop zitten door haar tegenstanders en werd 8e.

Het was een succesvolle competitie voor de Flying Bikes en daarmee een  mooie afsluiting van het seizoen. We hebben zin in 2020 en hopen op net zo’n succesvol seizoen als deze.