Wedstrijden

De wedstrijden vinden plaats in diverse leeftijdsklassen. De echte professionals heten de Elite rijders. Net als bij andere sporten is er sprake van verschillende rondes (manches) per wedstrijd, gevolgd door achtste, kwart, halve finales en de finale. Per ronde staan er meerdere rijders naast elkaar aan het starthek (max. acht) die in een zo kort mogelijk tijd proberen als eerste over de finish te komen. De eerste 4 van zo’n wedstrijd gaan door naar de volgende ronde of finale.

Het wedstrijdseizoen begint half maart en eindigt eind oktober. Bij de Flying Bikes worden er clubwedstrijden georganiseerd om o.a. (nieuwe) leden kennis te laten maken met wedstrijden. Veel van onze leden nemen ook deel aan wedstrijden voor de NFF en de KNWU.

Na aanmelding als lid ontvang je van het secretariaat een startnummer (=stuurbordnummer) voor de NFF. Mocht je ook wedstrijden bij de KNWU willen gaan rijden dan dien je voor die wedstrijden zelf lid te worden van de KNWU en een stuurbordnummer aan te vragen. Voor nationale en/of internationale wedstrijden dien je via de KNWU een wedstrijdlicentie aan te schaffen.

Het is niet verplicht om als lid deel te nemen aan wedstrijden, ook alleen trainen is ook mogelijk.
Bij de clubwedstrijden tijdens de reguliere donderdag trainingen wordt je zonder afmelding wel verwacht.

Wil je graag meer info over de wedstrijdstructuur van KNWU en NFF, klik dan op deze snelkoppeling.

 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord
close2